Ce inseamna un bun tratament osteopat

beneficii-tratament-osteopat

Sesiunile regulate ale unui tratament osteopat influenteaza pozitiv functionarea sistemului nervos motor si proprioceptiv, a sistemului circulator sangvin si a sistemului limfatic a carui functionare este strans legata de sistemul imunitar.

Un bun tratament osteopat este realizat manual.

Prin pricepere si mai ales deosebite calitati palpatorii, osteopatul este capabil sa evalueze si sa descopere tensiunile de natura biomecanica, musculo-scheletala, viscerala si craniosacrala ca mai apoi sa le trateze in urma construirii si aplicarii  unei strategii bine alese care sa permita corpului autocorectia in timpul si dupa tratamentul osteopat propriu-zis.

Ce probleme rezolva un tratament osteopat

Prin tratament osteopat se pot trata durerile de spate functionale, dureri de umeri, dureri de cap asociate durerilor de gat spate si umeri, poate trata cu usurinta:

  • contracturile musculare, 
  • corectarea biomecanicii coloanei vertebrale,
  • pozitii asimetrice care apar in urma unor accidente,
  • faze incipiente ale scoliozelor si a cifozelor functionale,
  • probleme posturologice,
  • probleme ale functionarii diafragmei,
  • imbunatatirea respiratiei,
  • eliminarea stresului,
  • si altele ce tin de buna functionare a organismului.

Dupa o evaluare prealabila si un bun tratament osteopat este posibil ca din prima sedinta sa se amelioreze durerile si sa ai o stare de bine. Osteopatul iti va prescrie un anumit numar de sedinte in acord cu afectiunile ce necesita un tratament mai indelungat sau pentru prevenirea dezechilibrelor din organism.

Poti citi aici informatii despre cum osteopatia din oferta mea terapeutica te poate ajuta.


CARADAN HEALTH EXPERIENCE combina terapii manuale de tipul: terapie craniosacrala, osteopatie, masaj terapeutic, terapia Raindrop, gimnastica miofasciala personalizata. Aceste terapii sunt oferite in sesiuni individuale de 1 ora.

Pentru un efect terapeutic durabil, ca orice terapie manuala, este recomandat sa participi cu perseverenta la sedintele de terapie, prin urmarea unor serii de 4-6 sedinte, pe care sa le reiei periodic.


Te invit sa te programezi din timp la sesiunile mele lunare de terapii manuale in Romania.

Distribuie
fb-share-icon