Terapie craniosacrala

terapie craniosacrala

Terapia craniosacrala sau terapia craniala sacrala este o metoda blanda si noninvaziva de terapie manuala care consta in manipularea cu miscari foarte fine a oaselor craniului, gatului, osului sacru si a coloanei vertebrale. Scopul este de a reduce compresia si de a restabili fluxul lichidului cerebrospinal in sistemul nervos central. Astfel, se reactiveaza capacitatea intrinseca a organismului de a se vindeca si restabilirea echilibrului metabolic, neurologic si functional.


Te invit sa te programezi din timp la sesiunile mele lunare de terapii manuale in Romania.

Programari craniosacrala – osteopatie – raindrop Bucuresti


Ce beneficii aduce terapia craniosacrala

 • echilibrare psiho-somatica;
 • relaxare profunda;
 • restabilirea sistemului imunitar;
 • diminuarea durerilor;
 • echilibru postural.

Cum alegi un profesionist in terapia craniosacrala

Ca sa alegem un profesionist in terapia craniosacrala,  in primul rand trebuie sa intelegem foarte bine cu ceea ce ne confruntam. Intelegerea problemei in care ne aflam, a conditiei de sanatate de la acel moment, este cheia care ne va ajuta sa alegem corect.
Este important sa diferentiem stadiul problemei. Daca problema este cronica putem apela cu succes la un terapeut craniosacral. Insa daca este o problema severa, acuta si care ne provoaca multa durere este de preferat sa vedem un Osteopat care in mod intrinsec este deja pregatit prin natura studiilor sale sa aplice terapia craniosacrala.

Cum te pregatesti pentru terapia craniosacrala

 • mananci usor;
 • vii odihnit;
 • nu iti programezi activitati solicitante fizic, psihic sau emotional dupa sedinta;
 • sosesti cu cca. 10 minute inainte pentru a te echilibra dupa drum;
 • ai incredere in terapia care urmeaza, gandindu-te la efectele sale benefice.

Cum decurge o sedinta de terapie craniosacrala

Terapeutul de craiosacrala te va intreba despre simptomele tale si despre conditii de sanatate pre-existente.

De obicei, vei ramane imbracat in timpul tratamentului, asa ca este indicat sa vii in imbracaminte lejera, conform=tabila, din fibre naturale.

Sesiunea va dura cca. 1 ora si se va desfasura pe o masa tip masa de masaj. Vei sta intins pe spate iar terapeutul va lucra atat in zona capului cat si in diverse zone ale corpului- la picioare, la osul sacru etc. Va aplica presiuni usoare si va asculta ritmurile subtile pentru a restabuli circulatia fluidului cerebro-spinal.

In timpul tratamentului vei simti o stare de relaxare profunda, posibil vei adormi, vei simti senzatii pulsatile sau de furnicaturi sau intepaturi, senzatii de cald sau de rece.

Ce faci dupa o sedinta de terapie craniosacrala

 • te duci direct acasa si te odihnesti (ascest aspect este esential);
 • observi procesele din corp precum si pe cele mentale si emotionale;
 • iti programezi o serie de sedinte pentru consolidarea efectului efectului terapeutic.

Terapia craniosacrala este o terapie moderna dezvoltata de catre dr. John  Upledger, profespr de biomecanica la Universitatea din Michigan.


CARADAN HEALTH EXPERIENCE combina terapii manuale de tipul: terapie craniosacrala, osteopatie, masaj terapeutic, terapia Raindrop, gimnastica miofasciala personalizata. Aceste terapii sunt oferite in sesiuni individuale de 1 ora dar si in sesiuni COMBO

Pentru un efect terapeutic durabil, ca orice terapie manuala, este recomandat sa participi cu perseverenta la sedintele de terapie, prin urmarea unor serii de 4…6 sedinte, pe care sa le reiei periodic.


Te invit sa te programezi din timp la sesiunile mele lunare de terapii manuale in Romania.

Programari craniosacrala – osteopatie – neurofeedback – masaj – raindrop Bucuresti