Osteopatia viscerala

osteopatia viscerala

Osteopatia viscerala se ocupa cu manipularea manuala fina a viscerelor, cum sunt organele abdominale, fasciile, muschii.

Osteopatia viscerala a fost dezvoltata de catre Jean Pierre Barral – pionier in osteopatia viscerala. Aceasta terapie este complexa si mai putin cunoscuta in randul populatiei. Adresandu-se unei zone mai intime, organelor interne in special, deseori tratamentul poate surprinde pacientul. Osteopatul va informa clientul despre modul in care se va desfasura terapia.

Practica viscerala regleaza la un nivel superior aspecte legate de osteopatia clasica. Privind tulburarile functionale ale organismului si din alta perspectiva, sansele de rezolvare rapida si eficienta sunt mult crescute.

Osteopatia viscerala vizeaza toate organele

Organele interne supuse terapiei osteopatice viscerale sunt:

  • organele abdominale: ficat, splina, vezica biliara, intestinul subtire, intestinul gros
  • toata partea anterioara a gatului care face legatura dintre craniu si organele din cusca toracica – acestea sunt abordate prin manipulari reflexogene sau de presiune a aerului, nefiind posibila abordarea directa

Osteopatia viscerala sesizeaza disfunctia, acele dereglari de coordonare sau functionalitate ale organelor si le poate pune in situatia optima de functionare. De aceea se recomanda ca preventie, cu rezultate eficiente pe termen mediu si lung.

Beneficiile osteopatiei viscerale

Osteopatia viscerala se adreseaza „uzinei” care este responsabila de alimentarea si de toate procesele metabolice ale corpului omenesc.

In cazul in care apar disfunctionalitati ale organelor interne (viscere) se poate reda functionalitatea si interdependenta acestora prin terapia osteopatica viscerala. Aceste disfunctionalitati nu trebuie neglijate deoarece pot duce in timp la probleme de sanatate.

Prin acest tratament se imbunatateste mobilitatea organelor interne cu efecte pozitive asupra restabilirii circulatiei sanguine si a functiei organelor. De asemenea se imbunatatesc si relatiile dintre organe in situatia in care exista o tulburare de functionalitate sau de coordonare intre acestea.

Osteopatia viscerala este o terapie redutabila, dar care actioneaza mai lent. Conditia pentru insanatosire este sa dai organismului suficient timp pentru a-i da posibilitatea sa reactioneze la ceea ce face osteopatul in scopul imbunatatirii si a relatiei dintre organele interne.

In urma acestei terapii se imbunatatesc performantele fizice si psihice. Un factor important pentru eficienta acestei terapii este experienta osteopatului pe termen lung.

Poti citi aici informatii in ce fel osteopatia din oferta mea terapeutica iti poate fi de folos.


CARADAN HEALTH EXPERIENCE combina terapii manuale de tipul: terapie craniosacrala, osteopatie, masaj terapeutic, terapia Raindrop, gimnastica miofasciala personalizata. Aceste terapii sunt oferite in sesiuni individuale de 1 ora dar si in sesiuni COMBO VIP TAMADUITOARE de 2….3 ore.

Pentru un efect terapeutic durabil, ca orice terapie manuala, este recomandat sa participi cu perseverenta la sedintele de terapie, prin urmarea unor serii de 4…6 sedinte, pe care sa le reiei periodic.


Te invit sa te programezi din timp la sesiunile mele lunare de terapii manuale in Romania.

Programari craniosacrala – osteopatie – masaj- raindrop -AICI

Distribuie
fb-share-icon

Lasă un răspuns