Masaj terapeutic

Masaj terapeutic

Masaj terapeutic –  este  actul prin care terapeutul realizeaza tehnici specifice de relaxare  asupra muschilor pacientului.
Scopul este de a elimina tensiunile musculare acumulate datorita antrenamentelor, pozitiilor incorecte, tensiunii si stresului din viata de zi cu zi, cat si de a favoriza drenarea limfei si a sangelui din tesuturi, alaturi de  relaxarea propriu-zisa a tesutului conjunctiv.
Masajul terapeutic are rol important in mentinerea sanatatii favorizand  relaxarea, circulatia periferica si drenarea limfatica.

Masajul terapeutic poate fi de ajutor in eliminarea problemelor circulatorii (cand acestea nu au o cauza structurala): de ex. maini reci, picioare reci. 
Ajuta considerabil in drenarea limfatica cu rol foarte important in eliminarea produsilor reziduali ai corpului.
De asemenea este un bun aliat in mentinerea in forma a sportivilor de performanta prin relaxarea imediata a grupelor musculare implicate in antrenamentul propriu-zi.

Cand se recomanda masajul terapeutic?

Masajul terapeutic se recomanda adeseori profilactic insa mai ales cu rol terapeutic. Masajul terapeutic este recomandat intrucat faciliteaza foarte mult circulatia periferica si intoarcerea venoasa.

De asemenea este recomandat masajul terapeutic in tensiuni musculare, unde nevoia de refacere rapida este vitala, precum in cazurile sportivilor de performanta si a persoanelor  active.
Se mai recomanda ca adjuvant in osteopatie acupunctura si de asemenea in cazuri de congestii limfatice de natura functionala si non-tumorala.

De multe ori masajul este folosit in centrele de infrumusetare, masajul facial ajutand foarte mult la absorbtia substantelor active din creme, la elasticizarea si tonifierea pielii.

La ce te poti astepta dupa prima sedinta de masaj terapeutic?

Dupa primul masaj terapeutic, foarte multi pacienti descopera ca au foarte multe zone dureroase sau sensibile care necesita si alte  sesiuni terapeutice, insa aceasta se va realiza dupa un program bine stabilit de catre terapeut.

Dupa prima sedinta de masaj,  pacientul va simti o stare de incalzire generala a corpului, o stare de confort si relaxare in muschi.
Incep sa se reduca tensiunile si oboseala de la nivelul umerilor si gatului.
Efectele se vor simti si la nivelul muschilor mari ai picioarelor dar mai ales la nivelul muschilor coloanei vertebrale lombare, toracale si cervicale.
Efectele dupa masaj terapeutic sunt in functie de problemele care pot fi tratate dar si de conditia fizica a pacientului.

La ce te poti astepta dupa a doua sedinta de masaj terapeutic?

Dupa a doua sesiune de masaj, prin abordarea muschilor profunzi, se acceseaza o stare de relaxare marita. Incepe eliberarea tensiunilor profunde musculare. Apare si o stare de somnolenta care invita corpul la recuperare in urma eliminarii tensiunilor musculare si fasciale.

Ce avantaje vei avea in timp daca beneficiezi regulat de un masaj terapeutic?

Prin masajul terapeutic regulat se elimina aparitia contracturilor cronice si a tensiunilor musculare limitatoare. Se combat durerile de umeri, gat si ceafa. Prin masaj terapeutic se sustine o circulatie venoasa adecvata. 

Masajul de-a lungul coloanei vertebrale cu tehnici de masaj terapeutic adecvate ajuta la mentinerea unui tonus corect al muschilor paravertebrali.
Exceptie fac anumite disfunctii vertebrale care necesita un tratament osteopat.
Pentru problemele cronice se adauga tratamente regulate cu uleiuri esentiale organice Raindrop, terapie craniosacrala etc.


Osteopatie, Terapie Craniosacrala si Tehnica Raindrop – combina terapii manuale de tipul: terapie craniosacrala, osteopatie, masaj terapeutic, terapia Raindrop, gimnastica miofasciala personalizata. Aceste terapii sunt oferite in sesiuni individuale de 1 ora.

Pentru un efect terapeutic durabil, ca orice terapie manuala, este recomandat sa participi cu perseverenta la sedintele de terapie, prin urmarea unor serii de 4-6 sedinte, pe care sa le reiei periodic.


Te invit sa te programezi din timp la sesiunile mele lunare de terapii manuale in Romania.

Programari craniosacrala – osteopatie – masaj – Neurofeedback – in Bucuresti