Cum lucreaza un osteopat

cum lucreaza un osteopat

Cum lucreaza un  osteopat?
Deciziile si actiunile se concentreaza pe restabilirea si apoi pe mentinerea echilibrului functional al organismului ca un tot unitar functional, aceasta functionalitate sistemica fiind inca de la inceputurile acestei abordari terapeutice un principiu care fundamenteaza practica in osteopatie.

Osteopatia considera corpul uman ca fiind un complex de sisteme functionale care sunt intercorelate si care functioneaza la unison in cadrul unui singur tot – care este corpul uman.

Prima sedinta la osteopat

La prima sedinta cu un osteopat se face o anamneza amanuntita ce include tot istoricul medical al pacientului etc, se va realiza o observatie clinica si astfel osteopatul de informeaza introductiv despre eventualele dezechilibre. Apoi, osteopatul evaluaeaza in mod amanuntit structurile fasciale musculare si articulare ale corpului, realizand teste articulare si fasciale si cautand asimetriile, tensiunile si congestiile care pot impiedica buna functionare a sistemelor intercorelate ale corpului pacientului.

Dupa aceasta evaluare initiala, osteopatul  va construi o strategie de lucru conform problemei cu care pacientul se confrunta in mod repetat.

Primul tratament osteopat va costa in linii mari deci in cautarea, identificarea si tratarea celei mai evidente probleme pe care pacientul o acuza, apoi aplicarea unui prim tratament osteopat dupa care urmeaza re-evaluarea parametrilor functionali pentru a observa diferenta functionala dinainte si dupa tratamentul osteopat.

Sedinta de osteopatie se va incheia cu o serie de cateva recomandari pe care pacientul va trebui sa le respecte pentru sporirea efectelor terapeutice ale sedintei de osteopatie.

La ce te poti astepta dupa a doua sedinta de osteopatie?

In a doua sedinta de osteopatie se va re-evalua parametric functionali, masurarea indicilor motorii si a calitatii noilor parametric functionali.

In principiu se va observa cu cat la suta s-a imbunatatit starea pacientului de dupa primul tratament osteopat.

Al doilea tratament osteopat se va realiza in urma re-testarii structurilor aferente aplicand corectiile necesare, osteopatul cautand cu precadere fixarea efectelor terapeutice deja dobandite in cursul celor doua sesiuni.

Dupa aceasta, tratamentul osteopat va continua cu aplicarea procedeelor curative strategice, conform strategiei  construite in prima sesiune de osteopatie.

La finele sesiunii a doua de osteopatie se vor face noi recomandari, sau se vor mentine recomandarile facute la prima sedinta de osteopatie, discutand eventualele disconforturi survenite precum si gasirea unor solutii pentru realizarea lor cu usurinta si cu un maxim de eficienta functionala.

Ce avantaje vei avea in timp daca beneficiezi regulat de un tratament osteopat?

Tratamentul  osteopat regulat deriva din necesitatea noastra de a fi si a ne mentine starea de mobilitate si functionalitate a corpului in acord cu activitatile zilnice.

Beneficiul cel mai important al unui parcurs de osteopatie este mentinerea mobilitatii impreuna cu preventia anumitor accidente de natura osteo-articulara.

Un alt efect al sedintelor regulate de osteopatie consta in controlul stresului prin facilitarea sistemului craniosacral care vizeaza factorul intern de autocorectie (unul din principiile de baza ale osteopatiei) si mentinerea acestui sistem in parametri optimi de functionalitate.

Imbunatatirea circulatiei arteriale prin tehnici speciale dar si prin recomandarile valoroase facute de catre osteopat, pentru a redobandi baza functionarii corecte a sistemului circulator in general.

Acest sistem circulator este esential in vindecarea propriu-zisa si mai ales in refacerea organismului dupa efort prelungit – acesta fiind un alt principiu de baza in osteopatie.

Acum ca stii cum lucreaza un osteopat, poti citi aici informatii despre sesiunile de osteopatie din oferta mea terapeutica.


CARADAN HEALTH EXPERIENCE combina terapii manuale de tipul: terapie craniosacrala, osteopatie, masaj terapeutic, terapia Raindrop, gimnastica miofasciala personalizata. Aceste terapii sunt oferite in sesiuni individuale de 1 ora dar si in sesiuni COMBO VIP TAMADUITOARE de 2….3 ore.


Pentru un efect terapeutic durabil, ca orice terapie manuala, este recomandat sa participi cu perseverenta la sedintele de terapie, prin urmarea unor serii de 4…6 sedinte, pe care sa le reluati periodic.


Te invit sa te programezi din timp la sesiunile mele lunare de terapii manuale in Romania.

Programari craniosacrala – osteopatie – masaj- raindrop -AICI

Distribuie
fb-share-icon

Lasă un răspuns