Ce poate trata osteopatia

ce-poate-trata-osteopatia

Ce poate trata osteopatia este un subiect complex si poate fi explicat doar pe scurt aici.

Osteopatia poate trata dureri functionale de spate, dureri de umeri, dureri de cap asociate durerilor de gat spate si umeri.

Osteopatia poate trata cu usurinta contracturile musculare,  poate corecta biomecanica coloanei vertebrale, pozitii asimetrice care apar in urma unor accidente, faze incipiente ale scoliozelor si a cifozelor functionale, probleme posturologice, probleme ale functionarii muschiului diafragma, imbunatatind respiratia, eliminarea stresului, etc.

Cand se recomanda un tratament osteopat si ce poate trata osteopatia?

Osteopatia, sau tratamentul osteopat se recomanda preventiv  si in terapia durerii acute sau cronice de natura non-structurala.
De cele mai multe ori tratamentul osteopat joaca un rol definitoriu in MENTINEREA FUNCTIONALITATII corpului  in viata de zi cu zi.

Orice tensiune la nivelul gatului, umerilor si a spatelui este o indicatie clara a nefunctionalitatii corecte a sistemului fascial si biomecanic. Astfel apare necesara interventia osteopatului pentru redobandirea mobilitatii corecte si reintoarcerea la un model functional  eficient.

Durerile de spate si de coloana vertebrala cat si imediat dupa anumite imobilizari indelungate a membrelor solicita mobilizarea si re-mobilizarea articulatiilor de catre un osteopat experimentat si profesionist.

Ce tehnici sunt folosite in tratamentul osteopat?

Printre tehnicile folosite de catre osteopat se numara:

  • anumite elongatii controlate ale muschilor;
  • metode de diagnostic si tratament presopuncturale (trigger point therapy);
  • tehnici specifice de masaj si elongatii fasciale;
  • metode de corectie chiropractica atunci cand este cazul;
  • mobilizari osteo-articulare si viscerale (ale organelor interne)

Poti citi aici informatii despre cum  te poate ajuta osteopatia din oferta mea terapeutica.


CARADAN HEALTH EXPERIENCE combina terapii manuale de tipul: terapie craniosacrala, osteopatie, masaj terapeutic, terapia Raindrop, gimnastica miofasciala personalizata. Aceste terapii sunt oferite in sesiuni individuale de 1 ora dar si in sesiuni COMBO VIP TAMADUITOARE de 2….3 ore.

Pentru un efect terapeutic durabil, ca orice terapie manuala, este recomandat sa participi cu perseverenta la sedintele de terapie, prin urmarea unor serii de 4…6 sedinte, pe care sa le reiei periodic.


Te invit sa te programezi din timp la sesiunile mele lunare de terapii manuale in Romania.

Distribuie
fb-share-icon

Lasă un răspuns