Cum lucreaza un osteopat

cum lucreaza un osteopat

Cum lucreaza un  osteopat?
Deciziile si actiunile se concentreaza pe restabilirea si apoi pe mentinerea echilibrului functional al organismului ca un tot unitar functional, aceasta functionalitate sistemica fiind inca de la inceputurile acestei abordari terapeutice un principiu care fundamenteaza practica in osteopatie.

Continuarea

OSTEOPATIA: abordarea holistică și științifică

Osteopatia, care a început ca o medicină manuală alternativă, este considerată în prezent terapia manuală complementară prin excelență: a avut întotdeauna o abordare holistică și științifică.

Ea diferă de majoritatea medicinei tradiționale prin faptul că privește individul ca un întreg, considerându-l ca o unitate funcțională și nu ca o sumă de multe părți afectate sau nu de o afecțiune. Fundamentele sale se bazează pe anatomie, fiziologie și cercetare.

Continuarea

Cervicală: Simptome, Durere Și Cauze

În România se vorbește adesea de cervicalitate ca sinonim/cauză a durerilor de cap, dar în realitate, din punct de vedere medical, această utilizare a termenului nu are sens, deoarece nu se referă la nicio patologie recunoscută de medicina oficială.

În acest articol ne vom ocupa, prin urmare, de cefaleea cervicogenă, o formă de cefalee care este oricum rară și care nu poate explica toate cazurile etichetate generic drept ,,cervicale”, care sunt adesea denumite cefalee de tip tensional sau migrenă.

Continuarea

Ce fel de osteopat să îmi aleg?

Când este necesar un osteopat?

Dacă ai experimentat vreodată o durere de spate, sunt convins că ai avut în minte să vezi un specialist care ar putea să te ajute.  Pentru asta ai deschis o pagină de google şi ţi-au apărut mai multe titluri precum: Masaj, terapia coloanei vertebrale, chiropractica, masaj chiropractic, terapie craniosacrala  şi în final osteopatie. Sună diferit această ultimă opţiune, însă… ce este ?

Atunci decizi să dai click şi începi să citeşti. Aşa ajungi afli că osteopatia se ocupă cu success de durerile de spate, îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi are capacitatea de a te ajuta în problemele tale cu spatele.  Nimic mai simplu. Exact ce îţi doreai! Deschizi o nouă pagină şi cauţi un osteopat. Numai că,  ai mai multe rezultate, şi nu ştii cum să alegi sau pe cine să alegi.

Continuarea

Terapia craniosacrală

Există momente în viața noastră când ne confruntăm cu probleme de sănătate și căutăm terapia cea mai potrivită pentru o vindecare cât mai rapidă și mai benefică a corpului nostru. Una din terapiile cele mai căutate ale secolului XXI este terapia craniosacrală.

Această terapie a fost dezvoltată de către John E. Upledger (medic osteopat) în anii ’70 ca o ramură a osteopatiei craniene, fiind descoperită în anii ’30 de către William Garner Sutherland, și este răspândită și practicată în întreaga lume ca formă de tratament în a ajuta la:

Continuarea

Osteopatie

osteopatie-craniosacrala-raindrop-ro

Dacă simți dureri la cap, gât, umeri, spate, genunchi, glezne, coate, încheieturi sau oriunde altundeva, osteopatia te poate ajuta. Osteopații nu tratează patologiile, dar cu siguranță tratează cauzele simptomelor bolilor paciențiilor și fiecare tratament este adaptat fiecăruia in parte.

Durerile pot să apară când te aștepți mai puțin, de aceea este foarte important să știi în ce direcție trebuie să o iei pentru a-ți remedia și vindeca cât mai repede simptomele.

Continuarea

Terapia Raindrop

ce este terapia raindrop

Ce este terapia Raindrop: una dintre terapiile relaxante și energizante din cele mai apreciate la nivel global. Aceasta a fost dezvoltată în timpul anilor 1980 de D. Gary Young și se bazează pe experiența vastă a acestuia cu tradițiile americane de bunăstare, oferind tehnici revoluționare de armonizare a corpului și a minții.

Continuarea

Beneficii osteopatie

beneficii osteopatie

Beneficii osteopatie: osteopatul este capabil sa evalueze si sa descopere tensiunile de natura biomecanica, musculo-scheletala, viscerala si craniosacrala. Mai apoi, aceste sisteme  sunt tratate in urma construirii si aplicarii  unei strategii bine alese care sa ii permita corpului sa isi activeze sistemele de autocorectie in timpul si dupa tratamentul osteopat propriu-zis.

Continuarea

Beneficii Terapia Raindrop

Beneficii Terapia Raindrop

Beneficii – terapia Raindrop este o tehnica speciala de masaj al spatelui, al coloanei vertebrale, al zonei paravertebrale, al fasciilor si al muschilor zonei. Terapia Raindrop se efectueaza cu o serie de uleiuri esentiale Young Living de grad terapeutic.
Beneficiile terapiei Raindrop sunt asociate cu un puternic efect antiinflamator, decontracturant si activator al sistemului imunitar.

Continuarea