Beneficii osteopatie

beneficii osteopatie

Beneficii osteopatie: osteopatul este capabil sa evalueze si sa descopere tensiunile de natura biomecanica, musculo-scheletala, viscerala si craniosacrala. Mai apoi, aceste sisteme  sunt tratate in urma construirii si aplicarii  unei strategii bine alese care sa ii permita corpului sa isi activeze sistemele de autocorectie in timpul si dupa tratamentul osteopat propriu-zis.

Tratamentul osteopat regulat deriva din necesitatea noastra de a fi si a ne mentine starea de mobilitate si functionalitate a corpului in acord cu activitatile zilnice.

Ce avantaje vei avea in timp daca beneficiezi regulat de un tratament osteopat?

  • mentinerea echilibrului functional alorganismului ca un tot unitar functional, care este un principiu care fundamenteaza practica osteopatica. Osteopatia considera corpul uman ca un complex de sisteme functionale intercorelate si care functioneaza la unison;
  • mentinerea mobilitatii impreuna cu preventia anumitor accidente de natura osteo-articulara;
  • controlul stresului prin facilitarea sistemului craniosacral care vizeaza factorul intern de autocorectie (unul din prinincipiile de baza ale osteopatiei) si mentinerea acestui sistem in parametri optimi de functionalitate;
  • imbunatatirea circulatiei arteriale prin tehnici speciale dar si prin recomandarile  valoroase facute de catre osteopat. Acest sistem este esential in vindecarea propriu-zisa si mai ales in refacerea organismului  dupa efort prelungit.

La ce te poti astepta dupa prima sedinta de osteopatie?

La prima sedinta de osteopatie se face o anamneza amanuntita ce include tot istoricul medical al pacientului.
Se va realiza o observatie clinica care informeaza osteopatul despre eventualele dezechilibre. Apoi se realizeaza teste articulare si fasciale cautandu-se asimetriile tensiunile si congestiile care pot impiedica buna functionare a sistemelor intercorelate.

Dupa aceasta se va construi o strategie de lucru conform problemei cu care pacientul se confrunta in mod repetat.

Primul tratament va consta, in linii mari, in cautarea, identificarea si tratarea celei mai  evidente probleme pe care pacientul  o acuza.
Apoi se re-evalueaza parametrii functionali pentru a observa diferenta dinainte si dupa tratamentul osteopat.

Sedinta se va incheia cu o serie de cateva recomandari pe care pacientul va trebui sa le respecte pentru sporirea efectelor terapeutice ale sedintei de osteopatie.

La ce te poti astepta dupa a doua sedinta de osteopatie?

In a doua sedinta de osteopatie se vor re-evalua parametrii functionali. Se vor masura indicii motorii si calitatea noilor parametri functionali. In principiu se va observa cu cat la suta s-a imbunatatit starea pacientului de dupa primul tratament osteopat.

Se va realiza re-testarea structurilor aferente aplicand corectiile necesare si  cautandu-se cu precadere fixarea  efectelor terapeutice.
Dupa aceasta se va continua cu aplicarea procedeelor curative strategice, conform strategiei  construite in prima sesiune.

La finele sesiunii a doua se vor face noi recomandari, sau se vor mentine recomandarile facute la prima sedinta de osteopatie, discutand eventualele discomforturi survenite si gasirea unor solutii pentru realizarea lor cu usurinta si cu un maxim de eficienta functionala.

Beneficii osteopatie dupa primele sedinte

Consecventa sesiunilor au ca beneficii osteopatie:

  • mentinerea mobilitatii
  • preventia anumitor accidente de natura osteo-articulara
  • echilibrul functional al organismului
Distribuie
fb-share-icon